θέλω να πετάξω

Δέκατη ένατη ημέρα παραμονής στο νοσοκομείο. Η πρώτη φάση εφόδου της χημειοθεραπείας ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικά. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει, συν Θεώ, μία δεύτερη φάση που αποτελείται από τρία σχήματα εδραίωσης της ύφεσης τα οποία, όμως, θα είναι πιο ήπια και η νοσηλεία κάθε φορά θα είναι, αν όλα πηγαίνουν κατ΄ευχήν, περίπου μία εβδομάδα (σε αντίθεση με τις 25 μέρες που θα φθάσουμε τώρα). Η γιατρός είναι πολύ αισιόδοξη ότι, πρώτα ο Θεός, ίσως να έχουμε φθάσει σε πλήρη ύφεση ως τα Χριστούγεννα.

Τα επαναλαμβανόμενα κύματα πυρετού που με βασανίζουν την τελευταία εβδομάδα, η χαμηλή αιματολογική εικόνα και η κόπωση από τη θεραπεία και τις αντιβιώσεις δε μου αφήνουν περιθώρια να επικοινωνήσω μαζί σας όπως πιο πριν. Συγχωρέστε με γι΄ αυτό. Μέσα από την ψυχή μου σας ευχαριστώ για τη ζωντανή παρουσία και τη συνοδοιπορία σας σε αυτόν τον ευλογημένο ανήφορο, την αγάπη σας και τις προσευχές σας.

Βίντεο: από την ταινία «Out of Africa» με τους Robert Redford & Meryl Streep, μουσική John Barry

Φωτογραφία: Ανατολή στο Βαλαάμ της Ρωσίας

51 comments

 1. Ταξιδεύω…
  Ταξιδεύω με όνειρα. Ταξιδεύω με σκέψεις. Ταξιδεύω με εικόνες. Ταξιδεύω με ευχές.

  Πετάω…
  Πετάω για να ανέβω. Πετάω για να δώ την θέα από ψηλά. Πετάω για να έρθω πιό κοντά. Πετάω για να ταξιδέψω.

  Εσύ έχεις και το όνειρο, και τις σκέψεις, και τις εικόνες και τις ευχές μας…

  Πέταξε λοιπόν, προσωρινά, με αυτά για καύσιμη ύλη!
  Πέταξε για να έχεις κουράγιο για αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν, μα που φαντάζουν τόσο μα τόσο μακρινές κάτω από το βάρος αυτών που ήδη έχεις περάσει.

  Καλό Ταξίδεμα!!!

 2. Υ.Γ. Δέν χρειάζεται κάν να αναφερθώ στην εκπληκτική επιλογή του βίντεο.
  Με χαροποιεί απίστευτα που υπάρχουν αυτά τα πλάνα και τα ανακάλυψα μέσω εσού!
  Ευχαριστίες …

 3. Όλη η ταλαιπωρία που περνάς τώρα, θα ξεχαστεί γρήγορα! Όταν θα πάρεις στα χέρια σου τα πρώτα «καθαρά» αποτελέσματα και θα μπορέσεις να πάρεις βαθειά ανάσα.
  Κάνε κουράγιο, νικάς ήδη πολλές μάχες, υπομονή μόνο χρειάζεται και πίστη ότι θα βγεις νικητής!
  Και τον Καινούργιο Χρόνο θα σου ευχόμαστε όλοι εδώ «Σιδερένιος», θα δεις!

 4. Όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Εκ μέσης καρδίας, μαζί με την Λυδία και όλους που έχουν τον δικό τους σταυρό είσαι στις προσευχές μας!!! Καλή υπομονή μέχρι την νίκη που ως φαίνεται δεν ε΄λιναι μακρυά!!!! Τις καλύτερες ευχές μου!!!

 5. Είμαστε εδώ μαζί – έστω και διαδικτυακά – και παρότι δεν είμαστε όλοι στην 1η γραμμή μαζί σας θέλω να πιστεύω ότι βοηθάμε όλοι να νικηθεί η μαχη!!
  Με τις ευχές τις Θεοτόκου και του Αγ. Λουκά του Ιατρού μόνο καλά νέα θα έχουμε.
  Την αγάπη μας.

 6. Από τότε που το έμαθα είσαι συνεχώς στο μυαλό μου.Η περιπέτεια σου μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή η περιπέτεια όλων μας. Προσπάθησα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά αλλά φαίνεται πως είναι δύσκολο. Οι προσευχές μας είναι όμως έχουν πάντα παραλήπτη…Ευχές για γρήγορη ανάρωση.

 7. Στην αγκαλιά των ανθρώπων που αγαπάμε, πετάμε. Και πες μου, όλες αυτές τις μέρες το φτερούγισμα αυτής της αγκαλιάς δεν το νιώθεις; Όλοι μας είμαστε κοντά σου.
  Ανυπομονώ να τα πούμε και πάλι από κοντά, σαν να μην υπήρξε χρόνος ποτέ, σαν να ήταν όλη αυτή η περιπέτεια επίσκεψη του επίμονου Θεού και μόνο, Ημέρα Κυρίου πέρα από κάθε περιορισμό του χρόνου ή της απόστασης.
  «Αύτη η ημέρα Κυρίου…» αδελφέ μου.
  Καλή δύναμη!!!

 8. Mε όλη την αγάπη και τις προσευχές μας είμαστε κοντά σου και περιμένουμε τα καλύτερα. Ακόμα και ο ζόρικος κοινός μας γιατρός Κώστας δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την έκβαση, οπότε καταλαβαίνεις..! Σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς για την ομορφιά που μας μεταγγίζεις

 9. Τι πανέμορφο βίντεο ήταν αυτό που μας έδωσες, Στροφή!
  Σ`ευχαριστώ, γιατι ξεκίνησε το πρωινό με πολύ συγκινητικές και γλυκές εικόνες.
  Εύχομαι ο πυρετός να έχει υποχωρήσει και να νιώθεις καλύτερα σήμερα…
  Ένα πράγμα μου αρέσει πολύ πάντως στον τρόπο που μεταχειρίζεσαι την όποια άσχημη φάση σου συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Το κατάλαβα από το τελευταίο κείμενό σου ιδιαίτερα. Την εκλογικεύεις και την ερμηνεύεις ήρεμα, σαν να πρόκειται για ένα απλό πλάνο δράσης…. κι αυτό είναι πολύ όμορφο, γιατι δείχνει δύναμη ψυχής και πλήρη αυτογνωσία. Μας δείχνεις τον δρόμο να ατενίζουμε κάπως έτσι κι εμείς τη ζωή… Σ`ευχαριστώ και γι`αυτό λοιπόν.
  Καλή εβδομάδα να έχεις και καλή επάνοδο εύχομαι!!!

 10. είχα διαβάσει παλιότερα μιά κουβέντα ενός ποιητή που δεν θυμάμαι τ΄όνομά του.. έλεγε «το ποίημα λάμπει απο τους σβησμένους στίχους» κι ίσως γι ακόμη καλίτερα να έσβηνε και όλους τούς στίχους. έτσι για να μπορεί να θαυμάζει ,να αισθάνεται τη κάθε καινούρια εικόνα ή σκέψη απο την αρχή,σαν να είναι πρώτη φορά.

  (χαίρομαι για τα καλά νέα !)

 11. Φίλε μου σα
  σου έκανα μία μικρή αφιέρωση στο blog μου σήμερα.

  Πω πω βρε παιδί μου
  πρέπει να κινδυνέψουν οι άνθρωποι που αγαπάμε για να τους βάλουμε βαθύτερα στην καρδιά μας. Άσπλαχνα όντα εμείς οι άνθρωποι.
  Πάντως, το πιστεύεις ή όχι, αυτές τις μέρες σε σκέφτομαι συνέχεια. Και σένα και το έτερόν σου ήμισυ (μπαίνω στη θέση της και τρελλαίνομαι) και τα τεκνία σου.

  Αχ… μωρέ… Άντε να τελειώσει αυτή η περιπέτεια… και θα το κάψουμε! Θα ανάψουμε μια τεράστια φωτιά δοξολογίας που θα φωτίσει όλη την Αθήνα!!!
  Ρε συ, σα, σ’ αγαπώ πολύ! Αλήθεια…

  Ἄ… ξέχασα να σου γράψω τη διεύθυνση του μπλογκ: http://www.dreamandfight.blogspot.com

 12. Να συνεχίσουν να ναι ευχάριστα τα νέα κι οι προσευχές μας να γίνουν δοξολογίες. Τότε θα ‘χεις όλο τον καιρό για επικοινωνία αν και νομίζω πως ο δίαυλος είναι ανοιχτός κι είμαστε ήδη όλοι πολύ κοντά σου και παίρνουμε κι εμείς κουράγιο από σένα.

 13. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑΑ….

  ΜΗ ΜΑΣΑΣ…..ΑΓΩΝΑΣ FOR EVER – ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

  ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ…ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ…ΑΛΛΑ ΔΕΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ…ΠΟΣΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ…ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ: ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ
  ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ» ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΓΩΡΙΖΟΥΜΕ» ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΤΟΣΟ ΟΙΚΕΙΟΣ…ΠΑΡΑΔΟΞΟ Ε?
  ΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 14. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΝΗΦΟΡΟΣ… ΠΟΣΗ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΣΗ ΜΑΓΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΤΣΙ… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ, ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΝΙΚΗΤΗΣ. ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
  ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ.
  ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΝΕΙ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΟ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
  ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 15. Kαλό σου μήνα, Σα!
  Ελπίζουμε να πάνε όλα κατ`ευχήν με τη θεραπεία σου και να δείξεις και πάλι πολλή δύναμη!!! Με το καλό να ακούσουμε νέα σου…

 16. Χριστός Ανέστη.
  Άκουγα τον ρώσσο επίσκοπο να το λέει σήμερα πολλές φορές στην παλλήνη. Του άρεσε που απαντούσε ο κόσμος αμέσως «Αληθώς Ανέστη», χαρά μου.

  Να εύχεσαι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s